Сряда, 28 Сеп 2022
            
Темида

Съдят мъж от Поликраище за производството на метамфетамини

  18.12.2018 15:20
Съдят мъж от Поликраище за производството на метамфетамини

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в Съда обвинителен акт срещу мъж за производство на метамфетамин и за държане на наркотици и на материали и вещества за производството им. Обвинението срещу Х. Х е за това, че на 13.10.2016 г. в къща в Поликраище произвел метамфетамин - база под формата на жълта течност с тегло 76,12 гр. със съдържание на метамфетамин  0,84 гр. на стойност 21,00 лв. и утайка с наличие на метамфетамин - 0,70 гр. на стойност 17,50 лв. На Х. Х. са повдигнати обвинения и за това, че държал прекурсор и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение, и за държане на високорисково наркотично вещество – коноп с тегло 0,136 гр. на стойност 0,82 лв. - престъпления по чл.354а от НК.
Обвиняемият употребявал наркотични вещества и се научил да произвежда метамфетамин в домашни условия, като за целта си набавял всичко необходимо за производството им. Част от произведеното наркотично вещество ползвал за собствени нужди, а друга продавал на познати.
На 13.10.2016 г. в Районното управление в Горна Оряховица била получена оперативна информация, че в дома си в Поликраище обвиняемият ще произвежда метамфетамин, като по време на този процес ще присъстват лица от селото, които ще си купят от него. Във връзка с информацията била извършена полицейска проверка.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Съда.


Ключови думи
метамфетамин
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати