Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура Лясковец

Лясковската школа „Потомци“ организира Първи национален фолклорен фестивал за инструментални изпълнители на българска народна музика

  17.05.2022 09:32
Лясковската школа „Потомци“ организира Първи национален фолклорен фестивал за инструментални изпълнители на българска народна музика

Първи национален фолклорен фестивал за инструментални изпълнители на българска народна музика организира лясковската Школа за народни инструменти „Потомци“ при НЧ „Напредък-1870“. Събитието ще протече в два последователни дни на сцената на лясковското читалище. Организатор на проявата е ръководителят на Школата Стефан Печикамъков, подкрепен от ръководството на читалището и от Община Лясковец.

Фестивалът е насрочен за 21 и 22 май и ще събере любители и професионалисти в няколко раздела в различни възрастови групи и категории – индивидуални изпълнители, камерни инструментални състави и оркестри за народна музика - деца, юноши и младежи, както и над 19-годишни участници. Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова ще уважи събитието и ще поздрави участниците и домакините.

Музикалният фест ще има конкурсен характер и изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури. Лауреатите ще изнесат гала-концерт, а организаторите обещават много награди.


Ключови думи
Школа за народни инструменти "Потомци" НЧ Напредък 1870 Стефан Печикамъков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати