Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура Лясковец

В Драгижево възстановяват прегледа на музикалното самодейно изкуство „Пеем и танцуваме“

  16.05.2022 14:27
В Драгижево възстановяват прегледа на музикалното самодейно изкуство „Пеем и танцуваме“

Третото издание на музикалния форум „Пеем и танцуваме“ в Драгижево е насрочен за 21 май 2022 година – навръх празника на селото. След двегодишно прекъсване, драгижевчани се подготвят усилено да възобновят традицията. За Регионалния преглед на музикалното самодейно изкуство „Пеем и танцуваме” вече са записани много участници.

Надиграването и надпяването ще започнат в 10:30 часа в деня на светите равноапостоли Константин и Елена, когато местната църква почита храмовия си празник. Прегледът се очертава да протече при засилен интерес с над 300 самодейци и близо 50 излизания на сцена.

Форумът ще бъде открит от председателя на читалищната светиня Мария Петрова и приветстван от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Музикалният празник се организира от местното читалище „Развитие-1894”, с подкрепата на Община Лясковец и по статут има конкурсен характер. Изпълненията ще следи професионално жури, председателствано от доц. Митко Димитров – преподавател във ВТУ „Св. св. „Кирил и Методий“. За наградите ще се борят самодейци от най-малка възраст до 90-годишни, като освен изпълнители от домакинстващата община Лясковец, желание да представят песни и танци са заявили и творци от общините Горна Оряховица, Елена, В. Търново, Свищов, Златарица и Пордим. За доброто настроение на всички – гости, участници и жители на селото, ще се погрижи гост-изпълнителят – народната певица Пепи Христозова.


Ключови думи
Пеем и танцуваме Драгижево
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати