Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Училищният звънец удари за последно и за Випуск 2022 на Езиковата във Велико Търново

  13.05.2022 16:49
Училищният звънец удари за последно и за Випуск 2022 на Езиковата във Велико Търново

Випуск 2022 изпрати днес Профилираната езикова гимназия „ Проф. д-р Асен Златаров“. Сълзи от радост, много усмивки и мили спомени от 5–те години в ПЕГ запечатаха с обич последния учебен ден на 130-те абитуриенти. Младежите и девойките от 6-те паралелки благодариха на своето училище за знанията, респекта и увереността, които ще носят винаги със себе си.

Английският и немският бяха основен език в 4 от паралелките, френският и испанският в други две. В различни комбинации английски, испански, руски и френски се изучаваха от младежите и девойките от този випуск като втори чужд.

Отличен успех от целия курс на обучение, отлично представяне на престижни национални и международни олимпиади, състезания и конкурси са част от критериите за връчване на най-престижното отличие на гимназията. Плакет АУРА получиха Есин Мехмедали, Виктория Васкова, Александра Младенова и Маринела Люцканова. Първите 3 девойки са лауреати на националните олимпиади по немски и испански език и са гордост за своето училище.

33 Почетни грамоти "Асен Златаров" получиха 12-класници за изяви с принос за издигане авторитета на учебното заведение, проявили гражданска доблест, участвали в благотворителни инициативи и различни спортни прояви.

Ръководството на гимназията и учителите изпратиха към абитуриентите своето послание: „Скъпи ученици, най-прекрасното място е да бъдеш в нечии мисли, вие и днес сте в нашите. Не живейте за лайкове, имайте смислени каузи. Най-хубаво е не когато стъпваш плахо, а когато летиш“.


Ключови думи
ПЕГ проф. д-р Асен Златаров Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати