Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Катя Иванова предаде опита си на бъдещи фармацевти

  11.05.2022 14:01
Катя Иванова предаде опита си на бъдещи фармацевти

Частица от десетилетния си опит в сферата на билколечението предаде на млади хора фармацевтът и управител на дрогерията „Лековита билка“ в Горна Оряховица Катя Иванова. Днес нейни гости бяха 20 момчета и момичета, обучаващи се за помощник-фармацевти в Медицинския колеж в Плевен. Гостуването им бе част от практическите занятия, които провеждат във II курс, а Катя Иванова ги посрещна с надеждата някой от тях да тръгне по стъпките й.  

За професионалния си път разказа Катя Иванова. Не спести и моменти от житейския, по който е срещала много добрина, но и много удари под кръста. Фармацевтът не пропусна да препита гостите си и за салвията, букет от която специално бе набрала за тях. Момчетата и момичетата пък не скриха интереса си към лековитите треви, тяхното дозиране и приложение и пр.

Катя Иванова е живата история на билколечението в региона, а и в страната. Тя е създала и преработила над 140 билкови смеси, 4 от които имат световна слава и се ползват от пациенти в САЩ, Германия, Нидерландия, Израел... Тези и още факти за себе си Иванова описва в най-новата си книга „Моите борбени 75“. Книгата излезе в навечерието на рождения й ден – 9 юни, а студентите си тръгнаха със синтезирана информация от нея.

За да сте добри в професията, трябва много да четете. Когато знаете, никой не може да излезе насреща ви, посъветва Катя Иванова своите гости.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
дрогерия Лековита билка Катя Иванова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати