Вторник, 27 Сеп 2022
            
Елена Светски

Елисавета Великова от СУ „Иван Момчилов“ се представи в престижно кулинарно състезание

  01.05.2022 13:08
Елисавета Великова от СУ „Иван Момчилов“ се представи в престижно кулинарно състезание

В дните от 18 до 20 април в столицата се проведе надпревара за млади сладкари. В атмосфера на небивала конкуренция участваха отбори от цяла България.

След усилена подготовка тази година имаше представител и от СУ „Иван Момчилов“ - град Елена. Това бе Елисавета Петрова Великова от 11 „в“ клас, която се обучава в паралелка „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“. Момичето, заедно със своята преподавателка по практика Десислава Никифорова, прие предизвикателството да се съревновава с ученици от различни градове на страната.

Националното състезанието се проведе в три категории: „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад хлебар-сладкар“. Възпитаничката на еленското училище се състезава в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“.

Елисавета се пребори с притеснението и с непознатата обстановка, в която се намираше и се представи отлично.

Младата сладкарка беше в конкуренция с ученици от професионални гимназии, на които тя показа, че и в СУ „Иван Момчилов“ също има добри готвачи. Ученичката приготви своите перфектно направени блюда, които бяха оценени по достойнство от компетентното жури.

Част от членовете му изразиха надежда, че очакват и през следващата година да има участници от град Елена. За достойното си представяне Елисавета получи грамота и сертификат.


Ключови думи
СУ Иван Момчилов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати