Събота, 01 Oct 2022
            
Други Елена

Третокласници от Елена с медали от национален конкурс

  02.04.2021 23:36
Третокласници от Елена с медали от национален конкурс

Сияна Бончева и Стоян Петков, третокласници от СУ „Иван Момчилов“ бяха приятно изненадани от организаторите на Националния конкурс за мартеници „Пижо и Пенда“ в гр. Перник. Талантливите деца от класа на Светлана Василева получиха за чудесното си представяне своите награди - медали, грамоти и подаръци. Учениците спечелиха две втори места във възрастовата група от 7 до 14 години.
Сияна, която миналата година е с първо място в конкурса, отново подреди пано с висока художествена стойност. Стоян пък се представи с изработена от него оригинална мартеница.
В XIII издание на конкурса участваха ученици и колективи от цялата страна с над 570 произведения. Надпреварата се организира от Сдружение „Дай, бабо, огънче“ в  Перник и НЧ „П.К.Яворов“ 1926 в с. Мещица с финансовата подкрепа на Община Перник. Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта – 2021 и от годишния план на Консултативния съвет за младежка политика.
Заради пандемията и невъзможността участниците да присъстват лично, организаторите уредиха изложби в Перник, Брезник и с. Мещица, а талантливите деца получиха по-късно наградите.


Ключови думи
СУ Иван Момчилов Пижо и Пенда
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати