Събота, 08 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Ученици от Езиковата гимназия във Велико Търново с отличия от Националната олимпиада по испански

  26.04.2022 11:26
Ученици от Езиковата гимназия във Велико Търново с отличия от Националната олимпиада по испански

Двама лауреати и още две призови места грабнаха възпитаници на Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново на Националната олимпиада по испански език през тази учебна година. С най-добър резултат за цялата страна при 12-класниците е Александра Младенова (98 от 100 възможни точки), Виктория Васкова е оценена с 93.5 и е трета в класирането.

С отлично представяне при 8-класниците е Радостин Станков. Той събра 96.5 точки, само 2 и половина по-малко от победителя в тази възрастова група.

Трето място при 10-класниците извоюва Петя Узунова.

16 възпитаници на ПЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“ достигнаха до Националния кръг на Олимпиадата по испански през тази учебна година. Техни учители по езика са Снежина Стефанова и Венета Ботева. Занятия с учениците от всички випуски води и испанецът Давид Монтес, който е преподавател в ПЕГ за втори път.

Доказателство за високото качество на езиковото обучение в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е присъждането на званието „лауреат“ на отличниците-дванадесетокласници. Решението за имената на неговите носители взема Националната комисия за провеждане на олимпиадата, сформирана със заповед на министъра на образованието и в изпълнение на Регламента за провеждането й.

20 призови места от националната олимпиада по испански език донесоха за своето училище Златаровци през последните 5 години. 8 от възпитаниците на гимназията са лауреати.


Ключови думи
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" Национална олимпиада по испански език
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати