Петък, 07 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Кварталът около „Кауфланд” в Горна Оряховица изчерпа търпението си към Лунапарка и заля институциите с жалби

  04.04.2022 19:06
Кварталът около „Кауфланд” в Горна Оряховица изчерпа търпението си към Лунапарка и заля институциите с жалби

Големият Лунапарк в Горна Оряховица е радост за децата, но наказание за живеещите наоколо. Търпението на хората вече се изчерпа и започнаха да валят жалби до всички институции.

В 17 часа започва чекинга на DJ Джани и с усилваща се мощ той ни тормози до 22 часа. Няма нужда да уточняваме, че музикалният списък включва най-долнопробната чалга. По-важни в случая са децибелите. Миризмата на прокиснала царевица, гранясали понички и подобни „вкусни” изкушения също не е за пренебрегване. Писъците на децата ги понасяме, все пак деца са и се забавляват. Но колите, с които ги карат родителите им и заради които не може да се мине по улицата, трудно се приемат. Облекчаващите се край паметника на загиналите и покрай дърветата са дразнители, които бихме изтърпели за ден-два. Но разбираме, че това ще продължи още две седмици. Е, много ни идва вече, коментират хората от квартала.

В центъра на града, между площада, паметника и голям търговски център едва ли е най-удачното място за изграждане на увеселителни паркове. Масовите забавления винаги са за сметка на трайно живеещите в района. Когато е за два-три дни все пак се изтърпя. Но вече влизаме в трета седмица от непрекъснат тормоз. Откъде накъде детските забавления – люлки, надуваеми дюшеци, блъскащи се колички, виенско колело, трябва да бъдат озвучавани от най-долнопробна музика, усилена до степен, надминаваща пика на циганска сватба. И най-жалкото е, че всички институции си измиват ръцете една с друга или пък с децата, които искали да се забавляват, протестират още потърпевшите по „Мано Тодоров”, „Сидер войвода” и прилежащите улички.

Те са изпратили жалби до Община Горна Оряховица, РЗИ, РИОСВ и т.н. Официални отговори няма, но неофициалните контакти казват: „Трайте си”.


Ключови думи
Лунапарк Горна Оряховица жалби
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати