Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Детският мюзикъл „Мечо Пух“ с премиера на великотърновска сцена

  21.03.2022 09:50
Детският мюзикъл „Мечо Пух“ с премиера на великотърновска сцена

По повод Международния ден на театъра, екипът на МДТ „Константин Кисимов“ ще зарадва детската публика във Велико Търново с премиерен спектакъл на мюзикъла „Мечо Пух“. Автор на музиката и либрето е композиторът Александър Йосифов, а в основата стоят обичаните истории за Мечо Пух и неговите приятели, които разказва Алън Милн в своята книга. Музикалната постановка ще бъде представена за първи път пред публика на 25 март /петък/ от 12 часа в голяма зала на великотърновския театър.

Това е един динамичен, жизнерадостен и светъл спектакъл, изпълнен с куп весели истории и забавни игри, с който искаме да заредим нашата публика с много настроение и смях, обяснява режисьорът Стефан Методиев. Забавните приключения на Мечо Пух и неговите горски приятели Кристофър Робин, Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Йори и пчеличките на великотърновска сцена ще представят артистите Цветелин Илчев, Георги Тодоров, Ивайло Цачев, Надежда Мирева, Пенка Величкова, Явор Цонев, Невена Недкова, Полина Кинова, Паола Босева, Стефания Арсова.

Диригент на детския мюзикъл е Васил Вълчев, хореографията е на Катя Богданова, а корепетитор е Аспарух Бойлов. Сценографията и цветните костюми са подготвени от Лидия Къркеланова.

По повод Международния ден на театъра на 25 март от 19 часа ще бъде представен и спектакълът «Не сме от тях», създаден по емблематичните Чудомирови разкази «Без късмет» и «Не съм от тях». Творческата идея е на гост-режисьора Невена Митева, която е автор и на сценичната версия на постановката.

Билети за спектаклите на 25 март вече се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.


Ключови думи
Мечо Пух МДТ Константин Кисимов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати