Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Предстои финално обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Горна Оряховица

  19.03.2022 15:12
Предстои финално обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Горна Оряховица

На 14.04.2022 г. (четвъртък) от 13:30 часа в Заседателна зала на Община Горна Оряховица ще се проведе обществено обсъждане на План за интегрирано развитие на община Горна Оряховица за периода 2021-2027 г. (ПИРО)
Плановете за интегрирано развитие са елемент от йерархичната система от документи за стратегическо планиране и програмиране на регионалното развитие, регламентирани със Закона за регионалното развитие (ЗРР). Те се изготвят за период на действие от 7 години (който съвпада с програмния период на ЕС). Планът за интегрирано развитие на общината се обсъжда и приема от Общинския съвет по предложение на Кмета на общината.
Планът за интегрирано развитие на община Горна Оряховица за периода 2021-2027 г. (ПИРО)  ще определи средносрочните цели и приоритети за развитие на Община Горна Оряховица, отчитайки специфичните характеристики и потенциалът на общината, от една страна, и стратегическите насоки за разработване на целите и приоритетите на общинските планове за развитие, съдържащи се в Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северен централен регион за периода 2021 – 2027 (ИТСР).
По време на общественото обсъждане ще бъде представен изготвеният проект на План за интегрирано развитие на  на Община Горна Оряховица за периода 2021 – 2027 г., който е със следното съдържание:

Анализ на икономическото и социалното развитие на Община Горна Оряховица;

Визия, Цели, Приоритети и Мерки;

Комуникационна стратегия;

Зони за прилагане на интегриран подход

Програма за реализация на ПИРО;

Мерки за ограничаване изменението на климата и мерки за адаптиране на кличатичните промени и за намаляване риска от бедствия;

Индикативна финансова таблица, обобщаваща необходимите ресурси за реализация на плана;

Действия по наблюдението, оценката и актуализацията на плана и индикатори;

 
Предварителен проект на частите на План за интегрирано развитие на община Горна Оряховица за периода 2021-2027 г. (ПИРО) е достъпен на интернет страницата на Община Горна Оряховица  https://www.g-oryahovica.bg/piro-gorna-oryahovitsa
 
Водещ принцип при разработването на общинските планове е партньорството с широк кръг заинтересовани страни – организации, институции, икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината.
 
В тази връзка, Общинска администрация – Горна Оряховица отправя покана за участие в обществено обсъждане и разчита на Вашето активно участие в процеса на изготвяне на този важен за всички нас стратегически планов документ.
 
Важно!!! При промяна на епидемичната обстановка, общественото обсъждане ще се проведе чрез платформа zoom, като предварително ще бъде публикувана информация за това.


Ключови думи
ПИРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати