Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Историческият музей в Горна Оряховица кани на виртуална разходка във фондохранилището си

  19.03.2022 14:08
Историческият музей в Горна Оряховица кани на виртуална разходка във фондохранилището си

Миналата година Историческият музей в Горна Оряховица започна рубриката „Надникни в лапидариума“, в която в 3D формат представи находки – каменни плочи, стели и други малко познати артефакти от колекцията си. Инициативата предизвика голям интерес и това мотивира екипа на Музея да продължи с нова поредица - „Надникни във фондохранилището“.

Новата рубрика ще бъде първата от инициативите, посветени на 60-годишнината на Исторически музей – Горна Оряховица, която се отбелязва през 2022 г.

Всеки месец Музеят ще показва на страницата си във Фейсбук старинни, интересни и не толкова познати предмети, които притежава, но няма възможност да представя в постоянната си експозиция. С помощта на съвременните технологии те ще бъдат показани на публиката пълноценно в дигитален формат.

За начало на рубриката музейните работници са избрали представянето на списание „Илюстрована седмица“, което се появява за пръв път преди близо 100 години – на 1 януари 1923 г.

Илюстровано списание, което излиза всяка седмица и съдържа информация за културата, изкуството и политическия живот на страната, както и статии за жената, кръстословици, хумористични разкази и вицове, научни статии и др.

Как влияе върху съзнанието на хората преди 100 години, какво ги вълнува и какви са приоритетите тогава, това ще разберем, надниквайки в хранилището на музея.

https://heyzine.com/flip-book/9b4cd49465.html?fbclid=IwAR1s9vsG9njjiIqmvJOLnQM4EN9hplbM6P_-UjcU2heZcqJ1L-SaC8S267o


Ключови думи
Исторически музей Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати