Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

Над 2000 представители на местните власти в Европа, сред които и горнооряховският кмет Добромир Добрев, поискаха спиране на войната в Украйна

  04.03.2022 14:41
Над 2000 представители на местните власти в Европа, сред които и горнооряховският кмет Добромир Добрев, поискаха спиране на войната в Украйна

Военните действия в Украйна,възможностите за подкрепа на украинските местни и регионални власти и множеството бежанци бяха във фокуса на дискусиите на 9-та Среща на върха на европейските региони и градове, която се проведе в Марсилия. В нея участва и кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев  заедно с над 2000 представители на местните и регионални власти, сред които и 329-те членове на Европейския комитет на регионите. Всички те единодушно подкрепиха териториалната цялост на Украйна, спирането на военните действия и спешността на хуманитарната подкрепа за украинския народ.

С минута мълчание започна специалната пленарна сесия, посветена на солидарността с Украйна. Комитетът на регионите прие и Декларация на регионите и градовете на ЕС, с която се подкрепят по-силна „европейска перспектива“ за Украйна, както и се призовават всички местните и регионалните власти в ЕС „да помогнат на украинския народ, принуден да напусне домовете си“. Комитетът обеща „да мобилизира капацитета на градовете и регионите за доставяне на хуманитарна помощ в Украйна по искане на нейните кметове“.

Участниците в сесията се присъединиха и към митинга пред кметството в Марсилия, демонстриращ единството и подкрепата на всички участници за свободата, демокрацията и мира в Украйна.

 


Ключови думи
Добромир Добрев кмет Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати