Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Опасна улична дупка затруднява движението край Автогарата в Горна Оряховица

  19.02.2022 11:42
Опасна улична дупка затруднява движението край Автогарата в Горна Оряховица

Поредната улична дупка може да се окаже голям проблем за движението по и без това меко казано странното кръговото кръстовище между бившата Автогара и Халите. Многократно кърпената дупка отново е изровена, но по-лошото е, че под нея като че ли няма твърда земя. Има риск дупката да се разшири и да пропадне някой автомобил.

Много е вероятно проблемът да е с покриването на дерето. Според възрастни горнооряховчани градският канал, който минава през целия град, е покрит в тази му част в началото на 60-те години и после там е направен Пазарът и Автогарата. Покритата част свършва на двайсетина метра точно срещу дупката, до Халите.

Мястото е с много натоварено движение. От там тръгват и автобусите по основните линии. Вече няколко дни дупката е обозначена със знак, за да я избягват колите. Чака се екип на БТК, тъй като до дупката има тяхна шахта, а отдолу вървят много кабели. Очевидно е обаче, че проблемът няма да се реши с обичайното изкърпване. Вероятно е необходимо да се прецени състоянието на плочата под асфалта. Щом в този участък бетонът е изронен и е останала само арматура, същото може да се открие и в по-широк периметър.


Ключови думи
дупка Автогара Горна Оряховица дере
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати