Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ настоява за незабавно отпадане на побългарения зелен сертификат

  02.02.2022 14:24
Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ настоява за незабавно отпадане на побългарения зелен сертификат

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоява за незабавно отпадане на зеления сертификат в България. Това обяви на брифинг в Народното събрание депуатът от Великотърновски регион проф. д-р Костадин Ангелов, заедно с негови колеги в Парламента.

Причината е двойният провал – на правителството на Кирил Петков с въвеждането на сертификата, както и на МВР на Бойко Рашков в спирането на търговията с фалшивите сертификати – 30% от тях са фалшиви, посочи проф. Ангелов.

„Още преди повече месец ГЕРБ внесе предложение за отпадане на зеления сертификат, защото трябваше да важи за всички български граждани, а не да се сравняваме на равни и по-равни. Всички народни представители от нашата парламентарна група имат такъв документ, но в Народното събрание продължават да влизат депутати без него. Вместо да опазва живота и здравето на хората, властта пази собственото си време на Министерски съвет и в Народното събрание. Днес разбираме, че министър-председателят Петков е водил тайни разговори на тъмно и е поел ангажимент за отпадане на зеления сертификат“, обясни Костадин Ангелов.

Професорът бе категоричен, че притежаването на фалшив сертификат убива хора. Въведен на инат – за 24 часа и побългарен, българският здравен документ  не се признава в ЕС, каза още той.

„ГЕРБ не е против зеления сертификат, а е против побългаряването му и провала на МВР“, завърши проф. Костадин Ангелов.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов зелен сертификат
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати