Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

РИОСВ пак има нов директор

  01.02.2022 18:08
РИОСВ пак има нов директор

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов представи на областния управител Людмила Илиева новия директор на РИОСВ – В. Търново, Мая Радева

Областният управител Людмила Илиева днес проведе среща с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. Те обсъдиха въпроси касаещи околната сред и водите за област Велико Търново и теми предизвикали обществено вълнение. Министър Сандов сподели, че относно проведения експертен-екологичен съвет трябва да успокоим гражданите на Павликени и околността, че процедурата по казуса Върбовка е още в предварителен етап, няма нищо одобрено и тепърва предстои да се види дали ще има мотивирани становища и какво ще бъде решението на директора на РИОСВ – Велико Търново.

„Ако се стигне до моя кабинет и моето бюро, ако има такова развитие на ситуацията, аз ще го върна за преразглеждане поради факта, че запознавайки се с преписката виждам множество процедурни нарушения в целия този период от време, което налага ново разглеждане и връщане в начален етап на тази процедура“, каза министър Сандов.

Министърът представен и новия директор на РИОСВ Велико Търново г-жа Мая Радева. Тя има опит в управлението на защитени територии била е директор на природен парк „Българка“ в продължение на 12 г. Еколог на община Трявна 13 г. Била е еколог и на предприятие в община Трявна. Министър сподели, че е убеден, че тя ще успее да се справи отлично със задълженията си и да бъде гарант за областите Велико Търново и Габрово за защита на околната среда и водите, които имат своето пряко въздействие върху здравето на хората . Той допълни, че ще бъде направено по-дълбоко проучване на казуса Върбовка защото е възможно да има и други нарушения освен процедурни.

„Искам да успокоя хората, че ние имаме задача да следваме обществения интерес и да го защитаваме. Както казах има много процедурни нарушения за които ако не го върне новия директор аз ще го върна“, каза министърът.


Ключови думи
РИОСВ нов директор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати