Понеделник, 16 Май 2022
            
Общество Павликени

Общинският съветник Цанко Цонев направи голямо лично дарение на ПГАТ „Цанко Церковски“ - Павликени

  21.01.2022 12:00
Общинският съветник Цанко Цонев направи голямо лично дарение на ПГАТ „Цанко Церковски“ - Павликени

Електрохидравличен двуколонен подемник с  товароносимост 4 тона дари общинският съветник от Павликени Цанко Цонев на Професионалната гимназия по аграрни технологии в града. Голямото съоръжение вече е доставено и предстои да бъде монтирано в училищната база.

По волята на дарителя подемникът ще бъде използван за подпомагане на учебния процес. Внедряването на съвременна апаратура при провеждането на практически занятия ще бъде от несъмнена полза за учениците.

Директорът на Професионалната гимназия Миглена Желязкова изказа признателност за жеста и лично връчи на дарителя благодарствено писмо от името на педагогическия колектив.

Цанко Цонев сподели мнението си на човек от бизнеса, че предприятията трябва да поддържат тясна връзка с учебните заведения, за да си бъдат взаимно полезни.

За общинския съветник, който е и предприемач в сферата на ремонтните услуги и авточастите,осъвременяването на материално-техническата учебна база е от изключително значение, за да може от образователната система да излизат отлично подготвени кадри. Това е от полза както за частния бизнес, така и за цялата ни икономика, убеден е Цанко Цонев.

Той изрази задоволство от факта, че ръководството на ПГАТ в Павликени успява да поддържа тясна връзка с бизнеса и да осигурява на учениците си реални знания от практиката.

Бизнесменът и местен парламентарист апелира фирмите все по-активно да подкрепят образователните институции. „Чрез стимулирането на качественото средно образование в дадена сфера и установяването на устойчиви партньорства, всеки от нас, според възможностите си, дава своя принос за укрепване на родната икономика“. От друга страна, фирмите, които и в момента изпитват недостиг на квалифицирана работна ръка, могат по-често да се обръщат към училищата, е неговото мнение.

Не на последно място, общинският съветник Цанко Цонев сподели и своето убеждение, че всеки който е решил да се занимава по някакъв начин с обществена дейност,трябва преди всичко да бъде добър човек.


Ключови думи
Цанко Цонев Павликени дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати