Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Двама хандбалисти на „Локомотив” ще играят за националния срещу Латвия

  19.01.2022 11:24
Двама хандбалисти на „Локомотив” ще играят за националния срещу Латвия

Николай Генов и Тодор Калчев от ХК „Локомотив” (ГО) пътуват с националния отбор за Латвия, където ще се изиграят две срещи от квалификациите за Европейското първенство през 2004 г. По регламент двете страни трябваше да изиграят два мача при разменено гостуване на 6 и 9 януари и победителят да продължи към Европейското. Заради много заболели и карантинирани срещите бяха отложени и бе решено и двата мача да са в Латвия в два последователни дни.

Заради продължаващите проблеми с COVID и карантината от националния отбор отпаднаха няколко играчи, сред които и Владислав Йоргов от горнооряховския „Локомотив”.

Мачовете на националите са на 21 и 22 януари и заради тях се отлагат три срещи от първенството на „А” група. Сред тях е и мачът на „Локомотив” с „Добруджа”, който трябваше да е на 22 януари в сп. зала „Никола Петров”.

Междувременно „Локомотив” търси къде да тренира, след като горнооряховската зала бе затворена заради ръста на заразени в последните дни. На този етап мъжкото първенство не е прекратено, а „железничарите” се борят за място сред медалистите. Само че са принудени да се подготвят самостоятелно и във фитнеси. Ръководството е опитало да намери зала във Велико Търново, но е срещнало отказ от ВТУ. Голяма е вероятността всъщност и залите в старата столица да затворят до края на тази седмица, след като броят на заболелите върви стръмно нагоре.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати