Понеделник, 16 Май 2022
            
Горна Оряховица Общество

Празнично откриване на обновената сграда събра учители, приятели и партньори на ПГЕЕ „Ломоносов”

  07.01.2022 12:28
Празнично откриване на обновената сграда събра учители, приятели и партньори на ПГЕЕ „Ломоносов”

След повече от година ученици и учители на ПГЕЕ „Ломоносов” се връщат в своята сграда, напълно обновена с основен ремонт. Празничното откриване и прерязването на лентата събра учители, директори, представители на местната власт, партньори и приятели на Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Гостите бяха посрещнати с музикален поздрав от „Джуниър бенд” към СУ „Емилиян Станев” – Велико Търново с диригент Йордан Цветанов. Оркестърът бе воден от директора на училището Кина Котларска, която е била директор и на ПГЕЕ. С особено уважение бе посрещната и Кина Маркова – един от най-успешните и обичани бивши директори на Електротехникума. Много директори и представители на бизнеса – партньори на ПГЕЕ в професионалното обучение на децата, също уважиха празника на училището.

Коледарска група посрещна официалните гости и наричаше за здраве, благополучие и много успехи на ученици и учители. Отец Зоран благослови и помаза с осветен елей училището, заръчвайки да се множат успехите на учениците му.

Поредицата от приветствия започна с „Добре дошли” от домакина – директора на ПГЕЕ Милена Димитрова. Ученици и учители бяха поздравени от кмета инж. Добромир Добрев, който е и възпитаник на училището, Мария Тодорова – директор на Дирекция „Професионално образование” към МОН, инж. Розалия Личева – началник на Регионално управление на образованието, Юлиян Петров – председател на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”. Всички поздрави обобщиха едно голямо желание – тази прекрасна сграда да е пълна с живот и да няма повече дистанционно обучение.

Обновяването на сградата на ПГЕЕ „Ломоносов” е извършено по проект „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Русе”. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж”. Общата стойност на ремонта в ПГЕЕ е 1 322 078 лв., от които 1 148 570 са от Оперативната програма, а 173 508 лв. са от инвестиционната програма на МОН.

Изпълнител на обекта беше „Политрейд канстръкшън” ЕООД, проектирането и авторския надзор са дело на арх. Андрей Андреев. Строителният надзор осъществи „Стеки консулт” ЕООД.

Извършено е цялостно реновиране на учебния корпус – фасадна реставрация, мерки за енергийна ефективност, като са санирани основната сграда, физкултурния салон и едната сграда с работилници, направена е топлоизолация на тавани, основен ремонт на ел. и ВиК инсталациите, нови осветителни тела, основен ремонт на покрива, вътрешно боядисване, подмяна на врати, изграждане на система за пожароизвестяване, мълниезащитна система, подмяна на дворното осветление, вертикална планировка, изграден е асансьор в основната сграда, който ще позволи достъп до сградата на хора с увреждания.


Ключови думи
ПГЕЕ откриване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати