Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

Близо 310 млн. лева са платени през виртуалния ПОС на НАП

  21.12.2021 10:49
Близо 310 млн. лева са платени през виртуалния ПОС на НАП

Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е все по-предпочитано. От началото на годината до сега през т. нар. виртуален ПОС (е-услугата на НАП за плащане с карти) без такси са платени близо 310  млн. лева, а от създаването на услугата през 2019 г. до сега са извършени повече от 1,7 милиона трансакции за над 710 милиона лева. За област Велико Търново физически лица и фирми през 2021 г.  са направили плащания чрез ПОС в размер над 14 милиона лева.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„В условията на извънредна епидемична обстановка, все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Плащанията през електронната услуга на НАП са без такса и освен пари, се спестява и време. Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция“, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП. 


Ключови думи
виртуален ПОС теринал НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати