Четвъртък, 17 Мар 2022
            
Горна Оряховица Други

С греяно вино и чай по домашна рецепта, сладки и коледно настроение посрещат на базара в двора на „Св. Три Светители”

  12.12.2021 13:09
С греяно вино и чай по домашна рецепта, сладки и коледно настроение посрещат на базара в двора на „Св. Три Светители”

Коледният базар в двора на храма „Св. Три Светители” е поредната инициатива на комитет „Св. Мина”, която иска не само да събере пари за благотворителност, но и да достави радост. С греяно вино и чай по собствени рецепти и с домашни сладки посрещат домакините посетителите, които могат да си купят коледна украса, картички, сувенири, играчки. Всички средства са за благотворителност, а каузите, както казват дамите от „Св. Мина”, сами ги намират. Винаги има хора, които имат нужда от подкрепа.

Първата ни цел с този базар беше да доставим радост и да разчупим сивотата на ежедневието преди празниците. Твърде дълго животът ни се определя от локдауни, ограничения и страхове. Нека бъде пъстро, празнично и весело поне преди Коледа, обяснява председателят на комитета Бранислава Мамучевска.

„Св. Мина” беше създаден от шест дами, които вече са десет и формират Управителния съвет на комитета. Всички, които искат да станат доброволци за реализиране на благотворителните кампании, са добре дошли. Нека бъдем добри. Показваме, че с малко можем да направим много. Не се искат големи средства, за да подадеш ръка и да зарадваш някого. И това е смисълът на общността, а и на Църквата, казва още Бранислава.

За да се осъществи поредната инициатива на „Св. Мина” помогнаха много хора – на първо място самите момичета от комитета, които изработиха голяма част от сувенирите и лакомствата. Подкрепени бяха и от приятели, които помагат в поредната мисия.За базара бяха дарени много сувенири и украси от "Направено от Нана".  „Захарни заводи” и „Ден и нощ” пък дариха сладки, които комитетът подарява на настанени в социални заведения. Изба „Дългичеви” дари вино, а Дрогерия „Лековита билка” на Катя Иванова предостави лечебна смеска за чай. 

Комитетът вече раздаде първите си подаръци за Коледа, включвайки се в празниците на ЦНСТ – Горна Оряховица и Преходно жилище за деца в Стражица. Предстои посещение в Дневния център в Горна Оряховица, Дневния център в Стражица и Защитеното жилище на „Център Мария”. За всеки от обитателите има подарък и сладки лакомства.

За нас е важна не само материалната подкрепа, която оказваме, но и общуването с хората, които имат по-труден живот. Да се усещат, че има някой до тях, който ще сподели и радостните им мигове, е не по-малко важно. Затова не само носим подаръци, но разговаряме, смеем се, участваме в техния живот, обясняват още дамите от „Св. Мина”.

На 17 и 18 декември, на входа на „Макс Марк” те ще имат щанд, където ще приемат дарения от пакетирани продукти. С даренията ще се направят пакети за самотни и нуждаещи се хора за празниците, ще се помогне и на трапезарията към храма „Св. Три Светители”, както и на приютите за бездомни и социалните институции.


Ключови думи
комитет "Св. Мина" благотворителен базар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати