Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Приятели на Йордан Петров от Павликени и „Галерията” организират благотворителен базар в помощ на лечението му

  16.09.2018 15:59
Приятели на Йордан Петров от Павликени и „Галерията” организират благотворителен базар в помощ на лечението му

16,00 часа е началният час на благотворителния базар на книги и фотографии в помощ на Йордан Петров от Павликени. Той е подреден до „Галерията” и се организира съвместно от заведението и приятели и съученици на Данчо. Те са определили първоначална сума от 5 лв. за всяка книга или фотография. Всички те са дарени от граждани специално за този базар.

 Младият мъж страда от Ходжинов лимфон, или  рак на лимфните възли. Той на два пъти беше преборил болестта, но в началото на юли тя се пак се върна.

 Лечението му, което той провежда в Турция, до момента върви много добре. Само че средствата, за да бъде напълно успешно то, са непосилни за семейството му и ние искаме да помогнем, каза неговата съученичка Христина Маринова, една от организаторките. Тя приканва търновци да се отзоват и да подкрепят Данчо в борбата му с коварната болест.

 За да бъде излекуван, са нужни 82 000 евро за химиотерапия и имунотерапия. Препоръчителна е и операция за присаждане на стволови клетки, струваща допълнително 120 000 долара.

Ана Райковска

 

 


Ключови думи
благотворителен базар Йордан Петров от Павликени
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати