Сряда, 19 Яну 2022
            
Горна Оряховица Икономика

„Телнет” става собственост на Vivacom

  03.12.2021 17:21
„Телнет” става собственост на Vivacom

Един от най-големите интернет доставчици в региона – „Телнет”, вече е част от мрежата на Vivacom. За сделката, която все още не е финализирана и предстоят одобрения от регулаторите, съобщи мобилният оператор, който е в процес на изкупуване на регионални мрежи в цялата страна. Един от собствениците на новопридобитото дружество е горнооряховският бизнесмен Венцислав Стоев, който в последните години инвестира в някои от емблематичните сгради в Горна Оряховица като ГУМ, Банята и Народната банка.

Като част от стратегията си за разширяване на мрежата и абонатите си в България, Vivacom купува голям доставчик на интернет и телевизия във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Севлиево, Бяла и повечето населени места в региона. Компанията придобива изцяло "Телнет" ООД  -  един от операторите с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване.

"Телнет" ООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи. Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална инфраструктура на Телнет ООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

Сделката между Vivacom и "Телнет" подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни органи и се очаква да бъде приключена през 2022 г. В процеса на преговори и реализиране на сделката Телнет са съветвани от Райфайзенбанк България ЕАД и CMS Sofia, а Vivacom – от Challenger Capital и Камбуров и съдружници.


Ключови думи
Телнет Виваком
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати