Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Измамници атакуват, използвайки марката на „Телнет”

  18.12.2020 19:41
Измамници атакуват, използвайки марката на „Телнет”

За фалшиви анкети с обещания за награди, използващи марката на „Телнет”, предупреждава доставчикът на интернет и ТВ. Това са поредните фишинг атаки, които целят събиране а лични данни и нямат нищо общо с нашата компания, обясняват от фирмата.

„С наближаване на празниците отново зачестиха случаите на ФАЛШИВИ анкети и активности от различни сайтове, които неправомерно използват търговското име на Телнет ООД.

Фалшивите сайтове обещават награда - обикновено последен модел смартфон от водещи марки, на всеки потребител, който попълни символична анкета и който предостави личните си данни (т.нар fishing). В някои от вариантите е възможно и изискване към заплащане на суми за получаване на "наградата".

Телнет ООД не организира подобни активности, като призоваваме всички наши клиенти попадайки на подобен фалшив сайт, да не попълват анкети, да не участват в подобни томболи за награди, да не предоставят лични данни и да не регистрират банкови карти или друга лична информация.

Актуална и вярна информация може да бъде получена от официалните телефони на Денонощния център за работа с клиенти”, поясняват от „Телнет”.

 


Ключови думи
Телнет измами
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати