Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

„Зелено движение“ предлага в бюджета на Велико Търново за 2022 г. да бъдат заложени средства за залесяване

  03.12.2021 09:30
„Зелено движение“ предлага в бюджета на Велико Търново за 2022 г. да бъдат заложени средства за залесяване

В края на месец октомври местната организация на ПП „Зелено движение“ стартира инициатива за заснемане и картиране на всички места с липсващи дървета (отсечени или премахнати по една или друга причина) на територията на град Велико Търново. В акцията се включиха 10 доброволци, които за малко повече от месец картираха и заснеха 209 локации в различните части на града.

На тази основа в „Зелено движение“ са изработили карта, визуализираща локациите и са подготвили файл със събраната информация, както и такъв в ГИС формат, които ще предадат на отдел „Екология“ в Община Велико Търново. Като последващо действие от страна на „Зелено движение“ смятат да предложат чрез общинския съветник Якоб ван Бейлен в плана за бюджет на Общината за 2022 година да бъдат заложени средства за поетапното ново залесяване на подходяща улична растителност в картираните локации.

С изготвената карта можете да се запознаете на този линк ( https://cutt.ly/SYoe3yS), а с цялата събрана информация на страницата на акцията в приложението iNaturalist (https://bit.ly/3plX2rd)


Ключови думи
Зелено движение Якоб ван Бейлен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати