Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Община Горна Оряховица ще кандидатства за обновяване на материалната база на Домашния социален патронаж

  02.12.2021 12:13
Община Горна Оряховица ще кандидатства за обновяване на материалната база на Домашния социален патронаж

Община Горна Оряховица ще кандидатства за обновяване на материалната база на Домашния социален патронаж. Предложението бе одобрено на последното заседание на Общинския съвет.
Проектното предложение е по целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“. Целта на програмата е да създава подходяща социална инфраструктура, да оптимизира условията на труд и да осигурява съвременно оборудване на базите на патронажите и обществените трапезарии.
Домашният социален патронаж в Горна Оряховица е най-търсената социална услуга в общината. Ежедневно в базата му се приготвя храна за 370 потребители на услугата, както и на 50 потребители по проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Горна Оряховица“. Социалната услуга е местна дейност и се финансира изцяло от общинския бюджет. Затова и през годините е търсена и реализирана всяка възможност за ремонт и обновяване с проектно финансиране. Така по проекти е ремонтирана кухненската база, доставяно е кухненско оборудване и обзавеждане.
Към настоящия момента е необходимо да се закупят нови уреди и обзавеждане на кухненската база на домашния социален патронаж и кандидатстването с проектното предложение ще даде възможност за това.


Ключови думи
Домашен социален патронаж Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати