Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Българи във Великобритания дариха за Детското отделение в Горна Оряховица

  16.11.2021 13:33
Българи във Великобритания дариха за Детското отделение в Горна Оряховица

Детският кът на отделението по педиатрия в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица е с ново оборудване и играчки благодарение на дарители с големи сърца. Сдружение "Ангели за България", със седалище в Лондон, което обединява наши сънародници във Великобритания, дари в края на октомври маси, столчета, шкафчета и модули от ИКЕА и голям брой детски играчки за малките пациенти.

Малчуганите могат да играят и да разнообразяват монотонното болнично ежедневие с локомотивчета, колички, самолети, магнитни цифри, с музикално куче, с плюшени играчки, с готварска печка, фотоапарат, чайник, кукли Барби, танк и др.

Когато здравословното им състояние позволява и се чувстват по-добре, децата се занимават в детския кът, коментира началникът на отделението д-р Елена Ангелова.

В момента в Детско отделение ситуацията е спокойна, болните деца са три - с бронхит и пневмония. Тази сутрин бяха изписани три оздравели деца. От повече от седмица няма случай на болно с коронавирус дете и обособеният ковид сектор за деца е със свободни легла.


Ключови думи
Педиатрия Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати