Неделя, 13 Фев 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Цветан Цветанов: Няма да оставим институциите намира, ще продължим да защитаваме правото на чиста околна среда

  11.11.2021 17:16
Цветан Цветанов: Няма да оставим институциите намира, ще продължим да защитаваме правото на чиста околна среда

Национално обединение на десницата приветства активността, която и други политически формации вече проявяват по важни за жителите на Велико Търново и региона теми, като чистотата на въздуха и околната среда.
Още в началото на тази година, след многобройни срещи и сигнали от местни жители, водачът на листата на Велико Търново Цветан Цветанов и великотърновските представители на дясното обединение алармираха за замърсявания на въздуха от страна на предприятието „Кроношпан“. 
След извършена собствена експертна проверка, през месец май т.г., от десницата внесоха официално питане до МОСВ и Община Велико Търново. Тогава беше заснето и видео, от което се вижда в реално време как се замърсява въздуха в околността.
Защо има цели дни с липсващи данни за състоянието на атмосферния въздух и съдържанието на фини прахови частици и Формалдехид. Защо в справките от измервателните станции липсва също така информация относно нивата на Олово, Кадмий, Арсен и др. Защо липсва информация и в тримесечните бюлетини на изпълнителната агенция за нивата на основните показатели, касаещи качество на атмосферния въздух във Велико Търново. В официалното писмо се искаше също информация относно системата за мониторинг „в реално време“, която Националният координационен център съблюдава.
Конкретните официално зададените въпроси получиха формални отговори, лишени от съдържание. Институциите обаче няма да бъдат оставени намира, ще продължим да отстояваме с още по-голяма твърдост правото на хората да живеят в чиста околна среда, категорични сме от Национално обединение на десницата.
Преди месец Цветан Цветанов лично алармира и за друг сериозен екологичен проблем, с който пряко се ангажирахме и противопоставяме от Национално обединение на десницата за предстоящото изграждане на цех в павликенското с. Върбовка, в който ще се изгарят над 580 тона отпадъци на ден.
„Подобно нещо е недопустимо в земеделски край, трябва да спрем изграждането му“, заяви водачът на листата с номер 7 Цветан Цветанов.


Ключови думи
Национално обединение на десницата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати