Събота, 01 Oct 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Експортният директор на Захарни Заводи Борислав Ангелов: Национално обединение на десницата стои зад интересите на работещите хора и техните семейства

  09.11.2021 11:50
Експортният директор на Захарни Заводи Борислав Ангелов: Национално обединение на десницата стои зад интересите на работещите хора и техните семейства

Реални данъчни отстъпки за двамата родители, както и двойно повече финансирани от държавата инвитро процедури при двойките с проблеми

Все повече се задълбочава огромният демографски проблем на България и е крайно наложително следващото държавно управление да изведе справянето с него като свой приоритет. Това е становището на кандидата от Национално обединение на десницата Борислав Ангелов, експортен директор на Захарни заводи – Горна Оряховица.

Важна част от мерките за справяне с демографския срив е активната подкрепа за двойки с репродуктивни затруднения, което е и лична кауза за кандидата за народен представител Борислав Ангелов.

200 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми, припомни статистиката той. „В момента държавата поема до 4 процедури. Още през април записахме сред приоритетите си, тези процедури, съобразно физическото състояние на жената, да бъдат удвоени и държавата да поема всяка от тях. Ако спечелим доверието на хората, в следващия парламент ще настояваме също така държавата да започне да финансира, не само инвитро процедурите, но и всички съпътстващи дейности и изследвания, които никак не са малко и не са евтини, и към момента са заплащани от самите двойки“, обясни Борислав Ангелов.

По думите му в момента държавата, на практика, нехае за семействата на работещите хора със средни доходи. „Държавата се е насочила основно към социално слабите групи, а това е форма на дискриминация към образованите и работещите българи“, е мнението на мениджъра Борислав Ангелов, който е също така политолог и магистър по международни отношения и дипломация.

Семейно подоходно облагане и данъчни отстъпки за всички родители, предвижда десницата. „Но не, както е в момента – само единият родител да се възползва от данъчно облекчение и само на база годишна ставка, а това да бъде ежемесечно, за двамата родители“, обясни кандидатът от Националното обединение на десницата Борислав Ангелов.

Ангелов припомни, че още от създаването си партия „Републиканци за България“, част от Националното обединение на десницата, е поставила като свой акцент изграждането на благоприятна обществена среда, предлагаща добри условия за активните граждани.

Листата на Национално обединение на десницата е с номер 7 в изборната бюлетина и в неделя именно това ще бъде рационалният избор, категоричен е Борислав Ангелов.

 


Ключови думи
Национално обединение на десницата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати