Сряда, 28 Сеп 2022
            
Свищов Спорт

ФК „Лато” има ново футболно игрище на закрито

  08.11.2021 14:27
ФК „Лато” има ново футболно игрище на закрито

Футболен клуб „Лато“ се сдоби с ново футболно игрище, благодарение на добрата комуникация между собственика на клуба Илия Илиев, кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев и ректора на СА „Димитър А. Ценов” проф. д-р Марияна Божинова. Новото модерно спортно съоръжение е разположено в базата на Свищовската академия, в една от старите зали на Корпус Юг, която бе изцяло ремонтирана и обновена само и единствено със средства на футболния клуб и от дарение, направено от спонсор.

Спортната зала е оборудвана с изкуствена тревна настилка на водеща немска фирма, трибуни, пригодени са две съблекални за домакини и гости, санитарни възли с нов фаянс, теракот и обзавеждане, стая за треньорския състав и фоайе, в което ще бъдат подредени трофеите на клуба. Отвън са благоустроени алеите с тротоари, бордюри и озеленяване, предстои и външно саниране на сградата.

Размерът на футболното игрище е 20х35 метра.

Само преди броени дни малките футболисти за първи път ползваха новото спортно съоръжение, което ще позволи на футболния клуб да провежда тренировките си на закрито и най-важното да бъде домакин на спортни събития.

В момента във ФК „Лато” тренират около 90 деца на възраст от 5 до 13 години, под вещото ръководство на треньорите Ангел Ангелов и Димитър Петков. Младите футболни надежди от Свищов се състезават във всички групи от футболното първенство – футбол 5, 7, 9 и 11 и печелят призови места на всички турнири, на които участват

Футболен клуб „Лато” е една от най-добре развиващите се футболни школи във Великотърновска област, а купите, медалите и трофеите, които печелят младите шампиони от всички възрастови групи, са само потвърждение на това.

Освен с новото закрито игрище, ФК „Лато” предстои да се сдобие и със стадион, който в момента е в процес на завършване.


Ключови думи
ФК Лато
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати