Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Община Свищов със специален поздрав към Стопанска академия по повод 85 г. от основаването ѝ

  08.11.2021 13:24
Община Свищов със специален поздрав към Стопанска академия по повод 85 г. от основаването ѝ

С видеоклип, който Община Свищов специално посвети на Стопанска академия Д. А. Ценов“ по повод 85 години от основаването ѝ, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев поздрави Академичното ръководство, академичната общност и всички, чиито живот, дейност и образование са свързани със Свищовската Алма матер.

На празничния 8 ноември видеоклипът беше разпространен в интернет пространството с поздрав от кмета на Свищов.

В своя поздравителен адрес към Свищовското висше учебно заведение градоначалникът написа следното:

„Днес град Свищов отбелязва значима дата от своето стопанско и просветно развитие, която свидетелства за многолетната история на един от най-авторитетните университети в България. 

От самото начало на своето учредяване Свищовската академия е сред образователните институти у нас, които устояват на драматичните промени в образователната система и защитават духовните ценности, на които плеяда родни будители посветиха живота и делото си. И днес, когато висшето образование е изправено пред амбициозната интеграция в духа на европейското научно и образователно пространство, Академията устоява на суровия конкурентен климат и дава своя неоспорим принос към родното образование.

В тази връзка, искам да затвърдя дългогодишното партньорство на Стопанска академия с Община Свищов, заявявайки нашето най-искрено намерение за бъдещо сътрудничество и съвместна работа, за запазването и развитието на висшето училище. 

Всички проблеми на нашето време ни дават основание, заедно да работим за тяхното разрешаване и в единство да постигаме желания просперитет и духовен подем на нацията. 

Пожелавам попътен вятър на бъдещите планове и още много успехи в научното познание! 

На многая лета!“

Видеоклип посветен на СА „Д. А. Ценов“ - https://www.facebook.com/watch/?v=4362546043811844


Ключови думи
Стопанска академия Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати