Понеделник, 07 Фев 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Стефчо Алипиев: Разединението не е от полза за никого

  04.11.2021 16:20
Стефчо Алипиев: Разединението не е от полза за никого

За първи път Горна Оряховица има заместник-кмет от ДПС с ресор „Спорт“ и за мен е огромна отговорност да изпълнявам тази длъжност. Екипът, с който работя в Общината, положи много усилия и успя да спечели за града ни престижното отличие Европейски град на спорта 2021. Изготвеният спортен календар включва десетки събития, ориентирани най-вече към масовия спорт.

Освен това Общината предвиди допълнителни средства за проектиране на нова спортна зала, а до края на 2022 г. следва да бъде изграден тренировъчен терен с изкуствено тревно покритие за представителния отбор на „Локомотив“ и детско-юношеската школа.

Като заместник-кмет използвам всички възможни контакти, за да допринеса за създаване на още по-добри условия за спорт в общината – като инфраструктура, възможности за участие в състезания и пр.

В тази връзка не мога да подмина отправените обвинения, че ДПС прави опити за политизиране на един изключителен успех на млади горнооряховски спортисти.

В хода на предизборната кампания споделих, че ДПС и в частност водачът на листата е готов да подкрепи хандбалния отбор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ за участие в Световното ученическо първенство в Белград. При последвал разговор с ръководството на гимназията и на треньорския щаб ми бе заявено, че дарението цели политически дивиденти, но бе спестено, че никога и под никаква форма партията ни не е поискала нищо в замяна.  Правя това уточнение с ясното съзнание, че като публична личност дължа истината на горнооряховчани.

Огромна беше изненадата ми, когато разбрах, че няколко дни по-късно, ръководството на гимназията и треньорският щаб са приели такова дарение от водача на листата на „Демократична България“. Като заместник-кмет приветствам всяка помощ за спорта в община Горна Оряховица. Недоумение обаче буди в мен фактът, че тази помощ беше веднъж отказана, а след това приета от друга политическа сила. Нима хандбалният отбор нямаше потребност от дарение за други нужди?! Подобно лицемерие и некоректност не се нуждаят от коментар. Но не мога да скрия огорчението си, че обществото ни продължава да бъде разединено. Крайно време е всички ние да проумеем, че само заедно ще успеем да тласнем България напред.

Движението за права и свободи винаги е провеждало политика от европейски тип.

Целта на партията ни е да се отвори още повече към хората и затова се стремим да помагаме където, както и с каквото можем. Подобни прийоми няма да ни откажат да правим добро. Оставаме с категоричното убеждение, че разделението не е от полза за страната ни.

Стефчо Алипиев,

зам.-кмет на Горна Оряховица с ресор „Икономическо развитие, спорт и международни връзки“ 


Ключови думи
Стефчо Алипиев ДПС ПГЕЕ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати