Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

Готовността за изборите обсъдиха на среща при областния управител

  03.11.2021 14:15
Готовността за изборите обсъдиха на среща при областния управител

Работна среща във връзка с произвеждането на предстоящите избори за президент и народни представители на 14 ноември 2021 г. бе проведена в Областна администрация - Велико Търново. Тя бе инициирана от областния управител Георги Гугучков. В срещата участваха Габриела Шилкова и Станислав Николов – заместник областни управители, Петя Райкова – главен секретар на Областна администрация Велико Търново, секретари от десетте общини в областта, комисар Стефан Николов – началник на отдел „Охранителна полиция“, комисар Красимир Кръстев – началник на РСПБЗН, Николай Илиев – председател на РИК , Пенчо Минчев – Електроразпределение Север АД - управител на РОЦ Горна Оряховица, д-р Валентина Хаджирадева – директор на ЦМСП, инж. Розалия Личева - директор на РУО, Мирослава Стратева - директор на „Информационно обслужване“ АД – клон Велико Търново и представители на ГРАО.
Областният управител посочи, че към момента се работи усилено по подготовката на вота, според указанията на ЦИК и Министерски съвет. Дискутираха се транспортните схеми при доставката на специализираните устройства за електронно машинно гласуване, изборни книжа, бюлетини и документи, осигуряване дейността на СИК, както и графика за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК, след като изборният ден приключи.
Обсъдена бе създадената досега организация и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори.
За нощта на изборите са осигурени достатъчно места за пристигащите членове на СИК, те ще могат да изчакват реда си в сградата на Областна администрация Велико Търново, както и в залите на Корпус 5 на Великотърновския университет, при спазване на противоепидемичните изисквания и запълване на залите до 30% от капацитета им. Секретарите на общини информираха, че организация по места също е добра и не срещат трудности, свързани с логистиката.


Ключови думи
избори Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати