Четвъртък, 03 Фев 2022
            
Други Лясковец

Обръщение от д-р Ивелина Гецова по повод Деня на народните будители

  01.11.2021 09:34
Обръщение от д-р Ивелина Гецова по повод Деня на народните будители

Скъпи съграждани,

Уважаеми съвременни будители - лекари и учители, инженери и архитекти, хора на науката, образованието, културата, на словото, прогреса и напредъка, 

Поздравявам всички Вас – нашите днешни будители, с Деня на народните будители – Първи ноември. Този празник е на всички наши герои. Той е гордост и прослава на делата на предците ни и надежда за духовна мощ на нацията в днешното и утрешното битие на българина.

Сред будителите са стотиците знайни и незнайни борци за национално освобождение, стотиците личности, допринесли за духовното развитие на България. Днес те са нашия скъп пример и ние трябва да бъдем като тях!

Денят на народните будители ни напомня още веднъж колко важно е единството ни в името на нашата Родина, колко нужни са ни днес смирение, солидарност и човечност помежду ни, за да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите на времето. България е имала своите будители в не по-малко тежки времена. Ще ги има и занапред!

Днес, в условията на безпрецедентна здравна криза, нека да отворим отново сърцата си за Деня на будителите, в търсене на надежда, оптимизъм и повече разум. Ще Ви пожелая, скъпи съграждани, да бъдете здрави! От цялото си сърце желая на всички здраве и вяра в бъдните по-добри дни за България. И нека се гордеем с този наш празник – защото само истински изстрадал през многовековната си история народ може да разбере смисъла на такъв празник и може да вземе поуките от миналото. Само нашият силен народ може да преодолее трудностите и да оцелее. Аз искрено се надявам, че будителството във всякаква днешна форма и измерение ще държи будни сетивата ни и ще ни помогне да вземаме правилните решения, да бъдем мъдри, смели и истински!

Честит празник на всички! 

Д-р Ивелина Гецова,

кмет на Община Лясковец


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова 1 ноември
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати