Петък, 28 Яну 2022
            
Горна Оряховица Общество

Учениците на ОУ „Иван Вазов” дариха хранителни продукти на Защитеното жилище и комитета „Св. Мина”

  26.10.2021 15:08
Учениците на ОУ „Иван Вазов” дариха хранителни продукти на Защитеното жилище и комитета „Св. Мина”

Поредната добротворческа мисия на ОУ „Иван Вазов” зарадва потребителите на Защитеното жилище на Център „Мария” и социално слабите, за които се грижи Комитетът „Св. Мина”.

На големия християнски празник Димитровден ученици от ОУ „Иван Вазов” бяха гости на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Горна Оряховица. Заедно със своята учителка и педагогически съветник на училището Антоанета Баланова учениците дариха много пакетирани хранителни продукти от първа необходимост. Децата за пореден път помагат на своите приятели със събраните от  тях продукти. През миналата година те също осъществиха такава акция на добротворчество и изразиха своята съпричастност към хората в неравностойно положение. Потребителите и специалистите от Защитеното жилище благодарят от сърце за поредния жест на уважение към тях. „Радваме се на протегнатата ръка  от децата със щедри сърца в трудните за всички ни дни. Пожелаваме им здраве, радост, нови успехи в училище, сбъднати мечти и много ентусиазъм за реализиране на техните идеи, и се надяваме на нови вълнуващи срещи с приятелите ни от ОУ „Иван Вазов”, сподели екипът на Защитеното жилище.

Участието в подобни благотворителни кампании не е прецедент за учениците на ОУ „Иван Вазов”. Децата, учителите и родителите са се включвали много пъти в различни инициативи, подкрепящи бедни, болни и уязвими хора в Горна Оряховица. Последната инициатива бе свързана с Деня на благотворителността – 19 октомври. Тогава ученици от всички класове събраха трайни хранителни продукти, които днес дариха на Защитеното жилище и на Организационен комитет „Св. Мина” към храма „Св. Три Светители”, който поддържа трапезария за самотни и социално слаби горнооряховчани.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Защитено жилище дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати
>