Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Сухиндол

Димитровден отбелязаха в сухиндолското село Бяла река

  26.10.2021 10:50
Димитровден отбелязаха в сухиндолското село Бяла река

Димитровден отбелязаха в сухиндолското село Бяла река. Десетки вярващи дойдоха, за да почетат храмовия празник на местната черква. Свещ  в над 150-годишния храм запалиха  кметът инж. Пламен Чернев, зам.-кметът Петьо Русев, председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, както и кметският наместник на селото Мадлена Русанова.

Празничен благослов беше отслужен от отец Христо, който поръси за здраве със светена вода и пожела на всички жители в общината крепко здраве и благоденствие.  Той призова хората да вярват повече, за да живеят по-леко и да бъдат щастливи.

Храмът „Св. Димитър“ в Бяла река беше цялостно обновен преди няколко години. Средствата бяха събрани от дарители, а днес църквата е една от най-красивите в района. Мястото, където е построена, е дарено от жена от селото за килийно училище. Броят на децата обаче нараснал, затова то било преместено. Основите му били използвани за изграждането на селската черква. Тя била зографисана от белогвардейците върху дървена основа. Запазена е и плоча с имената на всички дарители.


Ключови думи
Бяла река Пламен Чернев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати