Събота, 27 Nov 2021
            
Велико Търново Светски

Деца от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново вече си имат сувенири от Космоса

  22.10.2021 13:56
Деца от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново вече си имат сувенири от Космоса

Учениците от ОУ ”Димитър Благоев” във Велико Търново получиха картички от световната инициатива #КосмическаПоща с пощенска марка „Летял в Космоса” на тях.

През месец октомври миналата година 150 деца от III до VII клас нарисуваха с голям ентусиазъм своите лични послания за бъдещето на нашата планета. Организатори са Инивеститорският фонд Брайткап Венчърс (Brightcap Ventures), в партньорство със Спиди, българската космическа компания Ендуросат, Фондация „Америка за България“, Музейко и компанията Блу Ориджин (Blue Origin), които поеха разходите и организацията на цялата кампания. България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос.

Пощенските картички полетяха на ракетата Ню Шепард и бяха изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник се сдоби с автентичен космически сувенир.

Учителите по английски и руски език Нина Кожухарова, Татяна Райкова и Юлия Юркова организираха инициативата на училищно ниво и използваха материалите, качени на сайта на организаторите https://www.clubforfuture.org/mission-1-bulgaria/ , за да провокират разсъждения и дискусии по темата.

Министерство на образованието и РУО са партньори в инициативата.


Ключови думи
ОУ "Димитър Благоев" Джеф Безос
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати