Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Служители на МВР гостуваха в търновско училище

  05.10.2021 10:09
Служители на МВР гостуваха в търновско училище

Един различен час на класа, посветен на пътната безопасност, проведоха шестокласници от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Часът се проведе в двора на училището, а гости бяха заместник областният управител Станислав Николов, младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново Галя Борисова и Ивелин Иванов, инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново.
Учениците си припомниха правилните места и начини за безопасно пресичане на пътното платно и управление на велосипед и тротинетки. Наблюдаваха демонстрация на поставяне на белезници, а учителят им бе „изпробван“ за употреба на алкохол. Засегнати бяха темите за употребата на наркотици и алкохол и пагубното им влияние върху детския организъм.Също управлението на мотопеди, мотоциклети и автомобили без необходимата правоспособност и още много предизвикателства, които биха ги провокирали в ежедневието им. Учениците проявиха интерес и към изискванията за постъпване на работа в МВР.
Появата на полицейския автомобил в двора на училището привлече вниманието и на по-малките ученици, които с интерес се включиха в дискусията и разгледаха оборудването на полицейския служител и патрулния автомобил, както и отличителните знаци,  по които могат да разпознаят работещите в системата на МВР.   
Работата на полицейските служители с децата продължава през цялата учебна година и засяга различни теми. Тя не спира дори и през ваканциите. През изминалата лятна ваканция по традиционния вече проект „Детска академия за спорт и превенция“ бяха обхванати близо 400 деца на възраст от 6 до 18 години, техните родители и кметовете на малките населени места в община В. Търново. Целта е с общи усилия да се формира у младите хора чувство на уважение към законите, към моралните ценности  и нетърпимост към проявите на насилие, агресия и хулиганство.


Ключови думи
ОУ "Димитър Благоев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати