Вторник, 27 Сеп 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Проф. Костадин Ангелов: Кацаров е опасен за здравето на хората

  21.10.2021 13:33
Проф. Костадин Ангелов: Кацаров е опасен за здравето на хората

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров се намира в тресавище и колкото повече мърда, толкова повече затъва. Но действията му са опасни за здравето на хората. В това е категоричен проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Повод за обективната му критика станаха новите регламенти за т.нар. „зелен сертификат“. „С  тях Стойчо Кацаров забърка поредната каша. На пръв поглед тази каша е административна, но крие тя много сериозен риск за здравето на хората. Абсолютна лудост е да дадеш сертификат на хора с една доза ваксина при положение, че ваксината защитава 14 дни след втора доза. Опасно, безразсъдно. Здравен ефект - нулев!“, категоричен е проф. Ангелов.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона каза още, че въведените от Стойчо Кацаров сертификати, макар да са автентични за България, са фалшиви за ЕС.

„България е в Европейския съюз. Какво да добавя! Отдалечават ни от ЕС. Предстои шамар от Брюксел! Интересуват ги президентските избори. Нищо повече!“, аргументира се проф. Костадин Ангелов.

Опитният лекар посочи и какви трябваше да бъдат действията на правителството на Румен Радев относно зелените сертификати - правилото е трябвало да бъде обявено поне три месеца, преди да влезе в сила.

„Ако си истински министър на здравеопазването, не си назначен от Румен Радев, а избран от хората, смел си и наистина имаш план и стратегия за засилване на ваксинацията, обявяваш правилото за “зелен сертификат” на 1-ви август, но подчертаваш, че то влиза в сила от 1-ви ноември. Ако обаче те е грижа за хората, не за изборите. Само, че на Румен Радев и Кацаров не им пука за ваксинацията. Те се паникьосаха от стихийното разпространение на заразата и многото починали, въпреки че от месеци предупреждаваме за идващото цунами. Уплашиха се за резултатите от президентските избори. Наложиха мерки, едва ли не, със задна дата Резултатът - пълен хаос и несигурност в цялото общество“, посочи проф. Ангелов.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати