Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

Проф. Костадин Ангелов: Румен Радев да вземе решение – дали иска да печели избори, или да спаси животи

  16.10.2021 12:36
Проф. Костадин Ангелов: Румен Радев да вземе решение – дали иска да печели избори, или да спаси животи

Държавата е страничен наблюдател на здравната криза в четвъртата на вълна на пандемията от Covid-19. Мерки не се взимат, има само обявени намерения. Служебният министър на здравеопазването се притеснява да въведе мерки, защото е част от предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев. В същото време за четири дни броят на жертвите на Covid-19 е толкова, колкото за целия октомври 2020-а година.

Острата критика към хаоса в здравеопазването и провала в справянето с четвъртата вълна при налични достатъчно ваксини отправи проф. Костадин Ангелов, който води листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за Великотърновски регион. Covid-зоните не работят, лекарствата не са безплатни, тестовете също. Линейките чакат пред болниците. В същото време от устата на министъра на здравеопазването чуваме, че всичко е наред, че няма нужда нищо да се прави, че системата работи перфектно. Чуваме хвалба и от президента, посочи проф. Ангелов.

„Налагането на мерки е непопулярно решение и води до отрицателни чувства сред хората. Със сигурност ти губиш гласоподаватели. Един месец преди изборите през април като министър на здравеопазването въведох мерки на национално ниво. Ние знаехме, че това ще доведе до загуба на гласоподаватели, но ще спаси човешки животи. И точно тук е разликата между държавниците и политиците. Държавниците наистина мислят за здравето на гражданите. А за политиците хората са само гласоподаватели. Ако Румен Радев е държавник, за какъвто претендира, той трябва да вземе ясно решение – дали иска да печели избори, или да спаси животи“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

 

Линк към видеоматериал: https://www.facebook.com/gerbvt/videos/154188910242345/

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати