Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Отличиха с Национален знак за качество три проекта на СУ „Николай Катранов“

  16.10.2021 06:25
Отличиха с Национален знак за качество три проекта на СУ „Николай Катранов“

За поредна година участието на СУ „Николай Катранов“ в програма „eTwinning“ е оценено високо. С „Национален знак за качество“ са отличени три проекта на училището.

Първият е „In the world of the school of the futurе (В света на училището на бъдещето)“ - интересен проект на педагози, който представя и обобщава опита на учители, повишили квалификацията си по време на структурирани курсове по КД1 на Програма „Еразъм+“. Създаден е своеобразен наръчник за използване на ИКТ инструменти и ресурси в съвременното училище. Съществува интерактивност и сътрудничество с изработване на общ продукт – дигитална книга.
„Code the Future“  е проект с участието на международни екипи. Създадени са няколко общи продукта. Осъществени са междупредметни връзки между математиката, технологиите и проектирането. Налична е много комуникация между отделните партньори. Образцово структуриран TwinSpace.
„Пътешествието на Читателски STEAM клубове“ е национален проект на 8 български училища, който си поставя за цел да обучи учениците в умения за критично четене, оценка и подбор на качествени четива на база текст, илюстрации, оформление на книжки чрез електронни ресурси. В проекта е приложен интердисциплинарният подход. Използвани са различни интерактивни методи, обмислени и представени отлично.
От училището поздравяват координаторите на проектите: Стефка Николаева - старши начален учител, Оля Михова - старши учител по английски език и Йорданка Илиева - старши учител по информатика и ИТ, както и всички учители, ученици и родители, участвали в проектните дейности.
Мотивираната работа, иновативните идеи, високият професиоанизъм на екипа в СУ „Николай Катранов“ са повод за поредна година училището да бъде наградено и като „eTwinning училище“.


Ключови думи
СУ Николай Катранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати