Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Свищов

Учители от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са победители в Националния конкурс за STEM науки в България

  27.01.2022 14:00
Учители от СУ „Николай Катранов“ в Свищов са победители в Националния конкурс за STEM науки в България

Педагозите Йорданка Илиева и Елена Илиева от СУ "Николай Катранов" в Свищов са национални победители в категория „DIGITAL EXCELLENCE“ в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България, в който са участвали 125 учителски проекта. Като национални победители те ще получат сертификати и златни медали, както и списанието „STEM образование, иновации и знание“, в което ще бъде публикувана тяхната разработка на тема „Демонстрации на електрически вериги с „Ардуино“ в часовете по физика и астрономия, информатика и информационни технологии“.

Двете учителки участват за трети път в конкурса и традиционно са сред отличените. Съгласно регламента на конкурса, SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

В тазгодишното издание на конкурса сред победителите на областно ниво при учениците бе класиран и Константин Тодоров от IX „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Проектът му „Ядрената енергия“ ще бъде публикуван заедно с най-добрите ученически разработки в третата книга „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“.


Ключови думи
СУ Николай Катранов STEM
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати