Четвъртък, 02 Юни 2022
            
Общество Полски Тръмбеш

Дъщерите на Рачо Илиев дариха 100 негови тома на библиотеката в Полски Тръмбеш

  13.10.2021 12:53
Дъщерите на Рачо Илиев дариха 100 негови тома на библиотеката в Полски Тръмбеш

Дъщерите на почетния гражданин, краевед, учител и журналист Рачо Илиев дариха около 100 тома с негови творби на читалищната библиотека в Полски Тръмбеш. Милена и Христина Илиеви сами са подбрали материалите за дарението от архивите на баща си.

Огромното дарение в библиотеката на Народно читалище „Отец Паисий” бе направено от дъщерята Христина и нейната дъщеря Теодора, внучка на Рачо Илиев.

Рачо Илиев е родом от Полски Тръмбеш. Той е автор на краеведска литература за своя роден край - „Полски Тръмбеш” (1979 г.), „Бразди” (2002 г.), „Сто години с духа на Паисий” (2005 г.), „Всеотдайност” (2009 г.), „Непобедените” (2010 г.) и много други.

Дарените томове са с разнообразна тематика и включват учебници, художествена, историческа, географска литература, атласи, репродукции. Сред дарението са и архиви на училището в с. Тенча, днес част от Обединение, спомени от Кръстю Георгиев, тъст на краеведа, снимки и негови лични архиви за селото.

Рачо Илиев е удостоен със званието „Почетен гражданин на Полски Тръмбеш” на 8 септември 2005 година по случай празника на града. Той е дългогодишен журналист във в. „Борба”, винаги е имал търсещ и неспокоен дух.


Ключови думи
Рачо Илиев Полски Тръмбеш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати