Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Ученици от Гимназията по туризъм са първите студенти на изнесения образователен център на Университета по хранителни технологии

  13.10.2021 11:41
Ученици от Гимназията по туризъм са първите студенти на изнесения образователен център на Университета по хранителни технологии

В края на месец октомври стартира обучението на първия випуск на изнесения образователен център на Университета по хранителни технологии – Пловдив, 90% от студентите са възпитаници на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. Завършили преди няколко години различни специалности, младите хора са известни професионалисти в града и региона. Сред тях са топ готвачите Ангел Минев и Радослав Машков, сомелиерът, носител на призови награди Венцислав Влахов; Даниела Врангова и Ива Колева – собственици на работилници за торти и сладкарски изделия. Всички те са студенти в направление „Хранене и туризъм“.

Силно мотивирани са младите хора да продължат да надграждат своите знания, за да подобрят уменията си. Убедени са, че по този начин ще продължават да утвърждават Велико Търново като атрактивна туристическа дестинация и своето училище като единственото, което отговаря на изискванията на работодателите и сбъдва очакванията на гостите на града.

Силно мотивиран е и педагогическият екип на училището техните възпитаници да продължат да учат и надграждат знанията в професията, която са придобили в Гимназията и затова подготвя бъдещо сътрудничество с Университета по хранителни технологии – Пловдив./ сн. ПГТ "Д-р Васил Берон"


Ключови думи
ПГТ "Д-р Васил Берон"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати