Четвъртък, 06 Яну 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

Милен Михов е кандидатът на ВМРО за президент

  05.10.2021 20:10
Милен Михов е кандидатът на ВМРО за президент

Доц. Милен Михов е кандидатът на ВМРО за президент на Република България. Негов партньор в битката за „Дондуков” 2 е журналистката Мария Цветкова.

С ясна заявка за смяна на правилата в политиката Михов и Цветкова открояват няколко основни приоритета, по които ще работят за:

Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националният интерес;

Силна армия и отбрана – продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;

ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна! 

Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;

Защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;

Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ  „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

Доцент д-р Милен Михов е семеен, с три деца и с трима внуци. Бивш преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата „Македонски въпрос“. Депутат  в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014).

Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.

Българската армия и българщината са в основата на неговия живот, наследени от баща му, който е бил офицер в БНА.

Мария Цветкова е семейна с едно дете. Завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица „Помни войната 1915-1918“,  посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата.

Отстоява съхраняването на семейните християнски ценности, българската култура, традиции и история, образованата раждаемост и отговорното родителство, българската кауза в Македония.

 


Ключови думи
Милен Михов президент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати