Събота, 01 Яну 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Доц. Милен Михов: Посланието ни за помирение и съгласие е продължение на делата на нашите предци

  07.07.2021 20:58
Доц. Милен Михов: Посланието ни за помирение и съгласие е продължение на делата на нашите предци

Водачът на листата на Коалиция “Българските патриоти” доц. Милен Михов и представители на листата почетоха 144-ата годишнина от Освобождението на Търново, като поднесоха цветя пред Паметната плоча на загиналите пред Военния клуб и пред паметник “Майка България”.

“ВМРО и Българските патриоти се прекланяме пред героизма на руските войници и офицери, дали живота си за Освобождението на България. Непреходно остава делото на Царя Освободител – император Александър Втори, който взима окончателното решение за започването на Руско-Турската освободителна война. В същото време трябва да кажем, че тази война е следствие от българската национална революция, която бе дело на всички българи, независимо от техните социални разделения, образование и политически пристрастия. Този пример на българите от 19 век е изключително полезен днес в наше време.

Затова посланието на Българските патриоти за помирение и съгласие намира своето потвърждение именно в делата на нашите предци, водили тежка битка за Освобождението и обединението на България. И днес звучат актуално думите на Левски, че българите искат да живеят свободно в земята си – в България, Тракия и Македония. Българските патриоти апелираме за помирение и съгласие на нацията в името на държавата и нашият девиз “България – над всичко” всъщност е продължение на делата на онези революционери, апостоли и учители, които доведоха своите дела до освободителната война и Освобождението на Търново преди 144 години”, сподели доц. Милен Михов.

Той припомни, че в изминалите години патриотите имат много постижения във възстановяване на националното достойнство, възпитанието и подготовката на младото поколение в дух на родолюбие. “Възстановихме родинознанието в училище, въведохме промени в учебните програми, въведохме пилотна програма за военно-патриотично възпитание на учениците. Възстановихме историческото име на най-българския празник 24 май – на българската азбука, просвета и култура и славянската книжнина. Това ни дава увереност в нашето дело, спокойствие да гледаме хората в очите и очакваме на 11 юли да ни подкрепят с номер 16 в бюлетината!”, заяви доц. Милен Михов.

 


Ключови думи
Милен Михов ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати