Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Политика

Кметът на Горна Оряховица свика консултации за разпределяне на местата в СИК

  02.10.2021 10:19
Кметът на Горна Оряховица свика консултации за разпределяне на местата в СИК

Партиите в Горна Оряховица ще се съберат на 6 октомври, за да разпределят местата в секционните избирателни комисии в общината. Поканата за консултации от кмета инж. Добромир Добрев е отправена до представителите на „ГЕРБ – СДС”, „Има такъв народ”, „БСП за България”, „Демократична България – обединение”, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!”.

Разпределянето на местата в СИК става по същото съотношение, каквото са постигнали партиите и коалициите в Парламента, но във всяка комисия трябва да има поне по един представител на парламентарно представена сила. Комисиите са деветчленни за секции с над 500 избиратели и седемчленни с до 500 избиратели. Всяка комисия има председател, зам. председател, секретар. В Горнооряховска община има предвидени 65 секции с общо 567 членове, от които 195 са ръководните длъжности.

Разпределението на квотите, утвърдено от РИК, дава 142 места на „Има такъв народ”, от които 53 ръководни, коалиция „ГЕРБ – СДС” получава 138 места, от които 51 ръководни, „БСП за България” е с 80 места (29 в ръководствата на СИК), „Демократична България” е със 76 (28) места, ДПС получава 66 (23) места и „Изправи се! Мутри вън!” ще има 65 места, от които 11 ръководни.


Ключови думи
Избори СИК консултации
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати