Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

Областният управител представи Районната избирателна комисия

  27.09.2021 12:03
Областният управител представи Районната избирателна комисия

Състава на Районната избирателна комисия (РИК) във Велико търново за вота на 14 ноември представи днес областният управител Георги Гугучков. Комисията е 13-членна, а неин председател е Николай Илиев от квотата на „Има такъв народ“. Зам.-председатели са Десислава Йонкова и Калина Романова, а секретар е Диана Петрова. Членове са Цветомира Йорданова-Атанасова, Даниела Попова, Николина Митева, Силвия Дечева, Ирена Стасинопулу, Йоана Иванова, Нина Велкова, Юмит Елиман и Теодора Тодорова. Припомняме, че съставът на РИК бе определен от ЦИК, след като на проведените при областния управител консултации партиите не се разбраха.
От страна на Областна администрация екипът, който ще подпомага РИК в работата й, се ръководи от главния секретар на администрацията Петя Райкова.

Съставът на комисията е почти същият като този, който бе сформиран за изобрите през юли, само 2 са новите имена. И областният управител, и Николай Илиев, който на предишните избори също бе председател на РИК, изразиха задоволството си и благодарностите си за добре свършената работа. Работа, позволила изборите да протекат нормално.

Николай Илиев очаква Централната избирателна комисия да предостави машини за гласуване, с които да бъдат направени демонстрационни гласувания в общините в областта. Припомняме, че тази практика бе въведена още на миналия вот, когато представители на РИК обиколиха всички общини и дадоха възможност на всеки желаещ да протренира как се гласува с техниката. Илиев очаква също този път да бъдат предоставени и допълнителни машини за същинското гласуване, като така ще нарастне броят на секциите с по 2 машини.

Районната избирателна комисия встъпи в правомощията си на 25 септември 2021 г. Тя е  разположена в зала 219 на втория етаж в Областна администрация  – Велико Търново и в зала 318 на третия етаж в сградата.


Ключови думи
РИК - Велико Търново Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати