Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Нови дървета засаждат във Велико Търново

  23.09.2021 15:18
Нови дървета засаждат във Велико Търново

Нови дървета ще бъдат засадени във Велико Търново на мястото на изсъхналите видове, спрямо които се извършва контролирано премахване. Всяко изсъхнало дърво ще бъде заменено с ново. Залесяването на част от новата зелена система в града ще бъде извършено още тази есен, а останалите дървета ще бъдат засадени напролет.

Акцията за премахване на старите изсъхнали дървета обхваща както парковете, така също и пространствата край улиците и сградите. Мярката е превантивна и има за цел както да не се създава риск от падане на клони и цели дървета, така и да се опазят здравите видове.

По тази причина и в парк „Света гора“ от утре /24 септември/ започва санитарна сеч на десетки изсъхнали иглолистни дървета. На тяхно място ще бъдат посадени нови и подходящи според почвената среда видове.

Изсъхналите дървета са определени за санитарна сеч след обстойна проверка от комисия, включваща експерти от отдел „Околна среда“ в Община В. Търново, Лесозащитна станция – София и ОП „Горско стопанство“. За дървета, чието състояние позволява възстановяване, са набелязани съответните мерки и третиране.


Ключови думи
санитарна сеч Света гора засаждане
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати