Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

ЦИК ще определя състава на РИК за 04 МИР, партиите не се разбраха

  19.09.2021 15:06
ЦИК ще определя състава на РИК за 04 МИР, партиите не се разбраха

Партиите не можаха да постигнат разбирателство за разпределението на местата в РИК – Велико Търново. Техните предложения ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия и тя ще вземе решение кой получава председателското и другите ръководни места.

Консултациите бяха свикани от областния управител Георги Гугучков за 19 септември и се проведоха с участието на „Има такъв народ“, „ГЕРБ”, „БСП за България”, ДПС, „Демократична България – Обединение“ и „Изправи се! Ние идваме“.

Съставът на РИК за 04 МИР за произвеждането на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 година е от 13 души. Районната избирателна комисия се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ИТН и „ГЕРБ – СДС” имат по трима членове в комисията, на БСП, „Демократична България” и ДПС се полагат по двама, „Изправи се! Мутри вън” е с един. Квотите се определят от ЦИК, така че не се спорят. Въпросът е за ръководните места. Според изибирателният закон, ако партиите не могат да се разберат, Районната комисия се назначава служебно от ЦИК. Това стане до 24 септември.


Ключови думи
консултации РИК 04 областен управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати